Větrání velkokuchyní
Definice větracího stropu
Uzavřený typ stropu s dokonalou čistitelností splňující nejpřísnější požadavky na hygienu stravovacích provozů. Odpadní vzduch se odvádí z prostoru kuchyně přes tukové filtry do uzavřených odsávacích vzduchovodů. Výhodou řešení je dokonalá ochrana povrchu stavebních konstrukcí, osvětlovací soustavy a ostatních inženýrských sítí vedených v meziprostoru mezi větracím stropem a stropní konstrukcí. Volitelně je možné větrací strop vybavit speciálním systémem, který dokáže likvidovat zbytkové tuky s účinností až 99,9%.
Definice lokálních systémů
Digestoře se přednostně navrhují pro malé a střední kuchyně s jedním až dvěma varnými bloky. Dle umístění spotřebičů se volí digestoře v nástěnném nebo středovém provedení. Je nezbytně nutné správně stanovit rozměr digestoře s dostatečnými přesahy. Výhodou tohoto řešení jsou především nižší pořizovací náklady, naopak nevýhodou nebezpečí úniku odpadního vzduchu do prostoru kuchyně a usazování nečistot na vodorovných plochách.